+32 488 10 86 83 info@greo.be

Waarom zou ik een nieuwe vennootschap nemen, beter een bestaande overnemen, toch?

Persoonlijk zou ik nooit een bestaande vennootschap overnemen tenzij in zeer uitzonderlijke situaties.
De redenen om geen bestaande vennootschap te nemen zijn talrijk en zeer eenvoudig. Bijvoorbeeld en niet in de laatste plaats omdat je voor amper 4.000 euro een nieuwe vennootschap hebt waarmee je veel discreter en fiscaal voordeliger kan handelen dan met bijvoorbeeld een NV. (bij een NV heb je aan kapitaal alleen al minstens 61.500 euro nodig en dan is de oprichting nog niet eens betaald. De oprichting zelf die moet men dan ook nog betalen bij de notaris…. Al met al dus aardig prijzig en niet discreet aangezien bij een NV de aandelen niet anoniem zijn en de fiscale aanslag elk jaar makkelijk meer dan 30% bedraagt)
 
We hebben het dan nog niet over de controle organen van de Belgische overheid en de BTW diensten die bij een nieuwe vennootschap van slechts 4.000 euro veel soepeler optreden dan bij eender welk andere vennootschap.
Er is dan ook nog het financiële voordeel wat je kan doen door elke jaar eenvoudig de vennootschap te vernieuwen. Allemaal zaken die niets kosten en waarbij de investering steeds een leuke opbrengst geeft.