+32 488 10 86 83 info@greo.be

Heb ik voldoende aan 1 zakelijke rekening?

Best voorzie je meerdere rekeningen en je draagt er zorg voor dat de rekeningen waar aanzienlijke bedragen opstaan niet gekend zijn bij de overheid.  Er zijn tal van redenen waarom (financiële) discretie belangrijk is.  Eén van die reden is dat je de onderneming dient te beschermen tegen destructief beslag via de bankrekeningen. Jaarlijks gaan immers veel gezonde ondernemingen de vernieling in omdat justitie ‘in het kader van een onderzoek’ de zakelijke rekeningen blokkeert.  Uw onderneming wordt o.a. op die manier door de overheid vleugellam gelegd. De continuïteit van uw onderneming komt dan in het gedrag terwijl de vorderingen van leveranciers en elke medecontractant onverminderd blijft voortbestaan.
Niet zelden is het voor justitie de bedoeling van op die manier de uitlokking van het faillissement te bewerkstelligen. De curatoren die vervolgens door justitie worden aangesteld krijgen op die manier een ‘mooi’ faillissement in handen waarbij zijzelf en hun contacten binnen justitie zich kunnen verrijken.

Wanneer dit zich voordoet kan u er van op aan dat u niet alleen op een legale manier beroofd wordt maar vervolgens ook persoonlijk veroordeelt wordt. De reden ligt voor de hand, eens de destructieve handelingen gesteld zijn bestaat de taak van de rechter er uit om de handelingen bij justitie op rechtmatige wijze te rechtvaardigen en alles in te dekken.